Европа ще бъде обединена в противопоставянето си на руските военни действия

...
Европа ще бъде обединена в противопоставянето си на руските военни действия
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен разкритикува остро Владимир Путин

Европа ще бъде обединена в опълчването си на съветските военни дейности в Украйна, даде обещание председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и разкритикува остро съветския президент Владимир Путин в навечерието на Европейския ден в памет на жертвите на сталинизма и нацизма, съобщи ДПА.

" Путин върна в Европа ужасите на войната, само че и ни подсети, че мирът не може да се приема за даденост ", съобщи Фон дер Лайен.

От 2009 година Европейски Съюз отбелязва всяка година на 23 август Деня в памет на жертвите на сталинизма и нацизма, именуван още " Деня на черната панделка ", и уважава на този ден жертвите на всички тоталитарни и властнически режими.

На тази дата е и годишнината от сключването на пакта " Молотов-Рибентроп ", контракта за ненападение сред нацистка Германия и Съветския съюз, проправил пътя за немското настъпление в Полша през септември 1939 година

Европейски Съюз е единен в опълчването си на " пропагандата под съветски държавен надзор, която изопачава историята, популяризира теории на конспирацията и санкционира тези, които ѝ се опълчват ", съобщи Фон дер Лайен.

През последните години Евросъюзът наблягаше значимостта на тази дата за ориентиране на вниманието към руските закононарушения и злоупотреби в Европа, противопоставяйки се по този метод на съветския ревизионизъм, отбелязва ДПА.   

През 2019 година Европейският парламент одобри резолюция, осъждаща опитите на Кремъл " за потулване на закононарушенията на тоталитарния руски режим ". В нея тези опити се дефинират като " рисков съставен елемент от осведомителната война (на Русия) против демократична Европа ".

В изказването си, което бе публикувано и в навечерието преди да се навършат шест месеца от началото на съветската инвазия в Украйна, Фон дер Лайен добави, че " украинският народ жертва живота си в отбрана на европейските полезности ".

" Болезненият спомен от миналото не е просто някакво припомняне на нещо далечно. Той намира своя отзив в противозаконната и неоправдана война на Русия против Украйна ", съобщи тя.

На този декор няколко десетки европейски депутати упорстват за фрапантно увеличение на броя на глобените от Европейски Съюз съветски граждани заради войната в Украйна. В писмо до ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел те желаят руснаците, които участват в листата на глобените лица и са със замразени активи, да набъбне до 6000 души. Така в него ще бъдат включени и имената в листата, публикуван от фондацията на хвърления в пандиза съветски опозиционен водач Алексей Навални.

Сега европейският лист със глобени съветски граждани включва 1214 души. В последно време започнаха да се водят все по-усилено диспути за увеличение на обсега на глобите, изключително предвид на разногласията към лесния достъп до европейски визи, който руснаците не престават да имат макар нападението на страната им против Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР